050 211 2646 info@daar-so.nl

Verhuizen van websites

Wanneer u een website afneemt van daar-so.nl zal automatisch de hosting ook bij daar-so.nl onder gebracht worden.  Daar-so.nl zorgt er dan voor dat uw website snel, betrouwbaar en up-to-date blijft.  Daar-so.nl zal u helpen met het opvragen van de juiste gegevens van uw huidige host, zodat de verhuising, vlekkeloos zal verlopen.

Contact opnemen

Het verhuisproces van uw website

Uw website is bijna af, dit betekend dat daar-so.nl gegevens moet gaan verzamelen van uw huidige webhost.

De webhost is diegene die zorgt dat uw website online is en de veiligheid en snelheid van uw website garandeerd. De webhost is (vaak) degene die de website gemaakt heeft.

Daar-so.nl maakt nu voor u, uw nieuwe website voor uw bouwbedrijf. Hierdoor zal daar-so uw webhosting overnemen, ook wel de daar-so weblicentie genoemd. Zij zullen ervoor zorgen dat uw website snel, veilig en up-to-date blijft.

Website en mailhost zijn niet hetzelfde en staan vaak los van elkaar. Belangrijk is dat u erachter komt wie uw mail in het beheer heeft.

U kunt het volgende naar uw webhost mailen:

Beste [naam], 

Wij zijn bezig met de ontwikkeling van onze nieuwe website,
daar-so.nl zal de hosting op zich gaan nemen.

Om dit allemaal vlekkeloos te laten verlopen zouden wij graag willen weten wie onze emailhost, doen jullie dat of doet een externe organisatie dit? 

Wij horen graag, 

Met vriendelijke groet, 

[uw bouwbedrijf]

U heeft al een website

Uw huidige host beheert alleen uw website

Wanneer uw host alleen uw website host vindt er een soort adreswijzing plaats wanneer daar-so.nl uw website gaat hosten.

Dit heet een DNS wijziging. Dit betekend dat er tegen de URL gezegd wordt, je moet nu doorverwijzen naar de website die daar-so.nl gemaakt heeft.

Uw huidige host regelt uw website en uw mail

Wanneer uw host zowel uw mail als de website beheert kan het zijn dat alles meeverhuisd moet worden, dus ook uw mail.

Belangrijk is dan dat u aan daar-so al uw mail adressen doorgeeft die gelinkt zijn aan uw website, bijvoorbeeld: info@uwbouwbedrijf.nl, facturen@uwbouwbedrijf.nl etc.

Daar-so werkt samen met een emailhost, SQR.nl zij zullen uw mail dan gaan verzorgen. Een voordeel hiervan is, dat uw mail nu voortaan los staat van uw website. 

Hier zitten extra kosten aan verbonden en zal door SQR.nl gefactureerd worden. 

I.v.m. persoonlijke informatie is het belangrijk dat u uw huidige host ons toestemming geeft om uw gegevens te mogen inzien en op te vragen zodat wij de nieuwe website kunnen verhuizen.

U heeft nog geen website

U hoeft geen actie te ondernemen, daar-so.nl regelt voor u de hosting van uw website. 

Het verhuisproces van uw mail

Daar-so.nl wilt het u zo gemakkelijk mogelijk maken als het gaat om het verhuizen van uw website. Daar-so.nl besteed het hosten van email uit aan SQR.nl. Dit heeft als bijkomend voordeel dat uw mail altijd los van uw website gehost wordt. Daarnaast beschrikt SQR over veel kennis en kunt u uitstekend helpen bij het inrichten van uw mail. Daar-so zal de mail voor u klaar zetten.

Wij gaan er standaard van uit dat u genoeg heeft aan 5GB en 10 mailadressen, SQR.nl zal u in dit geval een factuur sturen van 3,00 p/m excl. BTW. Heeft u meer ruimte nodig? Dat kan! Wij maken samen met u de beste keuze.

U bent zelf verantwoordelijk voor het stop zetten van uw huidige abonnement(en) bij uw huidige host

Geef daar-so toestemming uw hosting gegevens op te vragen

Om het project zo vlekkeloos te laten verlopen is het belangrijk dat daar-so toemstemming heeft om contact op te nemen namens uw bouwbedrijf. Hiervoor is het handig om een mail te sturen naar uw huidige host en websites@daar-so.nl in de CC te zetten.

Beste [naam van uw host], 

Hierbij willen wij toestemming geven aan daar-so.nl om benodigde informatie voor de verhuizing van onze website [www.uwwebsite.nl] op te vragen. 

Met vriendelijke groet, 

[uw bouwbedrijf]

Dit unieke aanbod kost je eenmalig 1299,- euro. We sturen je de factuur op moment dat de website klaar is.

Heb je vragen, stel ze aan onze webbouwers!

Neem vandaag nog contact op!